Een boom verwijderen uit je tuin is een lastige klus die vraagt om een deskundige aanpak. PvW Boomverzorging neemt je deze klus graag uit handen. Het is immers belangrijk dat de boom op een veilige manier wordt verwijderd zonder overlast voor de omgeving. Om meer inzicht te geven in hoe PvW Boomverzorging te werk gaat delen we graag meer over onze aanpak, hoe je je kunt voorbereiden en de kosten voor een boom verwijderen uit eigen tuin. 

Snel op zoek naar het juiste antwoord? Gebruik onderstaande links:

Waarom kiezen voor een boom verwijderen?

Een boom laten verwijderen kan verschillende redenen hebben. Veel mensen kiezen voor een boom in de tuin om de sfeer die het met zich meebrengt. Maar ook de gekleurde bladeren in de herfst en de bloesem in de lente, kan een goede aanvulling zijn in jouw tuin. Na een tijdje zul je merken dat de boom blijft groeien: de boom schiet bijvoorbeeld de lucht in of groeit enorm in omvang. Dit kan uiteindelijk resulteren in minder zonlicht voor onder andere planten of minder ruimte in de achtertuin. De ervaring van PvW Boomverzorging leert dat er in dit geval vaak gekozen wordt om de boom te laten verwijderen. Maar er zijn ook andere redenen denkbaar voor een boom verwijderen uit tuin: 

 • De wortels van de boom duwen de bestrating omhoog. 
 • De boom vormt een bedreiging voor de omgeving door loshangende of afgebroken takken. 
 • De boom groeit te dicht op de erfgrens waardoor deze tot overlast zorgt bij de buren en/of omgeving. 
 • Er komt veel groene aanslag op de dakpannen door de boom. 

Wil je langer blijven genieten van de boom in eigen tuin? Zorg dan dat je de boom goed blijft verzorgen. Dit kun je doen door deze tijdig te snoeien. Meer weten over een boom snoeien? Lees hier onze tips en tricks. 

Boom verwijderen uit tuin: onze werkwijze

Een boom verwijderen uit tuin kan op verschillende manieren. Met onze jarenlange kennis en ervaring in boomverzorging weten wij van PvW Boomverzorging precies hoe we dit op een veilige manier moeten aanpakken. Onze werkwijze? Eerst komen we langs om de situatie te beoordelen. We kijken naar de plaatsing en de omvang van de boom. Zo kunnen we een goede inschatting maken van de apparatuur die we nodig hebben. Vervolgens komen we een tweede keer langs en verwijderen we de boom. Indien mogelijk maken we gebruik van onze speciale boomklimtechniek:

 • PvW Boomverzorging gebruikt hun specialisatie in boomklimmen om de boom tak voor tak ‘uit te kleden’. Dit noemen we in vaktermen ook wel de boom vellen. 
 • Het voordeel van deze klimtechniek is dat PvW Boomverzorging de takken op een veilige manier kan snoeien zonder overlast voor de omgeving. Daarnaast is boomklimmen ook kostentechnisch interessant: PvW Boomverzorging hoeft geen hoogwerkers of hijskranen te regelen. 
 • Nadat de boom tak voor tak uitgekleed is wordt de stam door PvW Boomverzorging verwijderd. Je kunt er ook voor kiezen deze inclusief boomwortels te laten verwijderen. We maken dan gebruik van onze speciale stronkenfreesmachine. Let wel: dit brengt extra werk (en kosten) met zich mee. 

Kan ik zelf een boom verwijderen uit eigen tuin? 

Zelf een boom verwijderen uit eigen tuin raden wij niet aan. De reden? Het is een zware en ingewikkelde klus die vaak onderschat wordt. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit bij een professioneel boomverzorgingsbedrijf uit te besteden. Overweeg jij een boom te laten verwijderen? Dit is wat PvW Boomverzorging voor je kan betekenen: 

 • Met een boomklimtechniek snoeien we één voor één alle takken van de boom weg. PvW Boomverzorging kan dit op een veilige manier doen zonder overlast voor de omgeving.
 • PvW Boomverzorging zal de boom verwijderen door deze te kappen, zagen of te vellen.
 • Indien gewenst kan PvW Boomverzorging de boomstronk inclusief boomwortels verwijderen met behulp van een stronkenfreesmachine. Hiermee kan ieder formaat boomstronk en boomstam worden verwijderd.
 • Het overgebleven hout brengt PvW Boomverzorging voor je weg of je kunt deze gebruiken voor de haard of als houtsnippers om de tuin mee aan te kleden.

Kapvergunning voor boom verwijderen

In sommige gevallen is een kapvergunning voor een boom laten verwijderen verplicht. Vaak hebben gemeenten een maximale diameter of omtrek tot welke je de boom zonder kapvergunning mag verwijderen. Dit verschilt per gemeente. PvW Boomverzorging kan deze kapvergunning helaas niet voor je aanvragen, dit dien je zelf te doen bij de voor jou betreffende gemeente. Wel kan PvW Boomverzorging met je meekijken welke voorwaarden er gelden. Hulp nodig? Neem contact met ons op. 

Bomen verwijderen kosten 

De kosten van een boom verwijderen kunnen enorm verschillen. Bij een boom verwijderen wordt er gekeken naar verschillende factoren. Zo spelen de plaatsing van de boom, de omvang ervan en of je de boom inclusief stronk wilt laten verwijderen een rol in de bijkomende kosten. 

Wil je de exacte kosten weten van bomen verwijderen? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. 

F & Q

Wat zijn de de bomen verwijderen kosten? 

De kosten van bomen verwijderen zijn uiteraard afhankelijk van het type boom en de grootte daarvan. In één opslag zien wat de kosten zijn? Bekijk onze tabel. 

Is een kapvergunning verplicht voor een boom laten verwijderen? 

Ja, in de meeste gevallen is een kapvergunning voor een boom laten verwijderen verplicht. Deze vergunning dien je zelf aan te vragen bij de voor jou betreffende gemeente. PvW Boomverzorging kijkt graag met je mee wat de geldende regels zijn in jouw omgeving.