Een boomstronk verwijderen is een tijdrovende en zware klus die niet ‘zomaar’ gedaan kan worden. Zeker niet als wortels verwijderen en zelfs stronken verwijderen bij deze klus inbegrepen is. Eén van de veelgevraagde klussen van PvW Boomverzorging is een boomstronk verwijderen. Om hiervan een duidelijk beeld te schetsen, delen wij graag meer over de voorbereidingen, onze aanpak en de kosten die daarbij komen kijken. 

Snel op zoek naar het juiste antwoord? Gebruik onderstaande links: 

 • Wat zijn de ervaringen met een boomstronk laten verwijderen?
 • Wat is de juiste aanpak voor het verwijderen van een boomstronk?
 • Welke voorbereidingen kan ik treffen voor een boomstronk laten verwijderen?
 • Wat zijn de boomstronk verwijderen kosten?

 

Wat zijn de ervaringen met een boomstronk laten verwijderen?

Als professionals durven wij inmiddels te zeggen dat een boomstronk verwijderen een vak apart is! Het is onze ervaring dat het niet alleen van belang is om de boomstronk te laten verwijderen, boomwortels verwijderen en zelfs de gehele stronk verwijderen is net zo belangrijk. Tenminste, als je er de komende jaren mee vooruit wilt. Zeker als er plannen zijn voor de aanleg van een nieuwe tuin raden wij dit aan. Stel je kiest voor een nieuwe bestrating, dan wil je immers niet dat het na verloop van tijd scheef komt te liggen doordat de ondergrond niet betrouwbaar is. Met jarenlange kennis en ervaring op het gebied van boomstammen verwijderen weten wij als geen ander hoe we een boomstronk op een veilige en efficiënte manier kunnen weghalen. Waarbij we de stronken voorgoed verwijderen.

H2 Wat is de juiste aanpak voor het verwijderen van een boomstronk?

Een boomstronk weghalen kan op diverse manieren. Onze aanpak? Bij het laten verwijderen van een boomstronk maakt PvW Boomverzorging gebruik van een stronkenfreesmachine. Deze boomstronk verwijderaar is uitsluitend voor professioneel gebruik en goed inzetbaar om zwaardere boomstronken te verwijderen. De voordelen van werken met een stronkenfreesmachine: 

 • Moeiteloos kunnen we met hulp van een stronkenfreesmachine ieder type formaat boomstronken en boomstammen verwijderen.
 • Ongeacht de diepte kan PvW Boomverzorging met een stronkenfreesmachine een stronk verwijderen. Wist je dat deze boomstronk verwijderaar stronken en wortels tot maar liefst 50 centimeter kan verwijderen?
 • Stel je kiest voor een nieuwe bestrating voor de tuin, dan is het goed om te weten dat het meer dan voldoende is om 25 centimeter diep stronken en wortels te verwijderen.
 • Handig om te weten: met een stronkenfreesmachine als boomstronk verwijderaar blijven er vaak kleine houten snippertjes over, die je eventueel kunt hergebruiken in de tuin. Denk aan de aanleg van een natuurlijke plantenbak met houtsnippers of een aangelegd looppad naar de schuur achterin de tuin. 

Boomwortels verwijderen: de juiste aanpak

Vaak zijn het de boomwortels die voor de meeste ellende zorgen. Geef ze wat jaren de tijd en ze kunnen zo meters diep in de grond zijn gegroeid. Met de ellende dat ze te pas en onpas op plekken verschijnen waar je ze liever niet ziet. Het is goed om mee te geven dat boomwortels verwijderen een lastige opgave is. Dat is de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om de wortels van bomen verwijderen bij een professioneel boomverzorgingsbedrijf uit te besteden. Wat PvW Boomverzorging hierin kan betekenen: 

 • Met een boomstronk verwijderaar de complete boomstronken en boomwortels verwijderen uit de tuin.
 • De prijs voor de wortels van bomen verwijderen is afhankelijk van het type formaat stronk, ook is hierin de lengte van de boomwortels van belang. 
 • De boomwortels die zich onder de stronk bevinden kun je wederom laten verwijderen middels een strokenfreesmachine. 

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor een boomstronk laten verwijderen?

Kostentechnisch kan het interessant zijn om een voorbereiding te treffen voordat PvW Boomverzorging op locatie een boomstronk komt verwijderen. Uiteraard kun je hier ook de nodige kosten mee besparen. Onderstaande voorbereidingen kunnen getroffen worden voordat PvW Boomverzorging langskomt om een boomstronk te laten verwijderen: 

 • Het is belangrijk dat de boom toegankelijk is voor werkzaamheden. Zijn er belemmeringen van bijvoorbeeld een schutting, haal deze dan bij voorkeur weg.
 • Staat de boom dankzij hoogteverschil in de tuin op een hoger gedeelte? Dan raden wij aan om de aarde tot tenminste tuinniveau weg te halen. 
 • Zorg ervoor dat de boom vrij is van bestrating, stenen en grind rondom de boom. Bij voorkeur plaats je er een cirkel van aarde omheen. 
 • Lukt het niet? PvW Boomverzorging helpt graag om bovenstaande werkzaamheden te verrichten. 
 • Voor het professioneel verwijderen van stronken en de wortels van bomen verwijderen maken we graag een afspraak en komen we bij u langs. 

Boomstronk verwijderen kosten

De kosten voor een boomstronk verwijderen is uiteraard afhankelijk van het type boom en de omvang ervan. In één opslag zien wat de kosten zijn voor het verwijderen van een boomstronk? Bekijk de onderstaande tabel. 

Aanpak boomstronk laten verwijderen Rekening houden met… Boomstronk verwijderen kosten Uitzondering
Het uitgraven van de boomstronk  De boom moet toegankelijk zijn voor de te uitgevoerde werkzaamheden  Staat de boom langs een weg, dan is het mogelijk deze in één keer te verwijderen. Zonder gebruik van een stronkenfrees.
Gebruik van materiaal Werk vindt plaats op een plek waarbij de ruimte rondom de boom intact blijft

 

FAQ

Wat zijn de boomstronk verwijderen kosten?

De kosten voor een boomstronk verwijderen is uiteraard afhankelijk van het type boom en de omgang daarvan. In één opslag zien wat de kosten zijn voor het verwijderen van een boomstronk? Bekijk onze tabel. 

Welke voorbereidingen kan ik treffen voor een boomstronk verwijderen?

Kostentechnisch kan het interessant zijn om een voorbereiding te treffen voordat PvW Boomverzorging op locatie komt om de stronken te verwijderen. In het kort: zorg dat de boom toegankelijk is voor werkzaamheden, zorg voor een minimaal hoogteverschil in de tuin en plaats bij voorkeur een cirkel van aarde rondom de boom.