Bomen rooien is een stevige klus die veel tijd vraagt. Bij deze klus wordt de volledige bomen verwijderd. Dit betekent dat zowel de boom als de boomstronk inclusief wortels wordt weggehaald. Een zware, moeilijke klus die niet of nauwelijks zelf uit te voeren is. Je kunt je bomen dan ook het beste laten rooien door een professioneel boomverzorgingsbedrijf. PvW Boomverzorging pakt deze klus graag met beide handen aan. Om je een beter beeld te geven van ons werk delen we hier meer over onze werkwijze, wanneer je moet kiezen voor het rooien van bomen en het kostenplaatje.

Snel op zoek naar het antwoord op jouw vraag? Gebruik onderstaande links:

Wanneer kiezen voor bomen rooien?

Als ervaringsdeskundigen weten we dat veel mensen kiezen voor het rooien van bomen als bomen in de tuin ziek zijn of bijna doodgaan. Maar er zijn ook andere situaties denkbaar waarbij het een goede optie is om een boom weg te laten halen: 

  • Je wilt meer zonlicht in huis en de bomen belemmeren dit. 
  • Eén of meerdere bomen worden te groot.  
  • De wortels van de boom duwen de bestrating van je terras omhoog. 
  • De boom zorgt tot overlast van buren en/of medebewoners. 
  • Je wilt een boom laten verwijderen om extra ruimte te creëren in de tuin. 

Herken jij je in één van bovenstaande situaties? Dan is de keuze voor bomen rooien het overwegen waard. Houd er rekening mee dat zelf een boom rooien geen gemakkelijke klus is. We raden je dan ook ten alle tijden aan om dit aan een professioneel boomverzorgingsbedrijf uit te besteden. PvW Boomverzorging heeft jarenlange kennis en ervaring in het rooien van bomen en neemt deze klus je graag uit handen. We adviseren je over een kapvergunning, regelen de juiste apparatuur en halen de boom weg zonder gevaar voor de omgeving. 

Bomen rooien: zo gaat PvW Boomverzorging te werk 

Als deskundigen weten wij precies hoe we dit bij de wortels moeten aanpakken. Onze werkwijze? Bij het rooien van bomen gebruikt PvW Boomverzorging verschillende professionele tuingereedschappen en -apparatuur. Bij grote bomen maakt PvW Boomverzorging aanvullend gebruik van een speciale klimtechniek.

Tijdens het rooien van bomen gaan we als volgt te werk: 

  • Indien mogelijk beginnen we met boomklimmen. Dit houdt in dat onze professionals letterlijk de boom in klimmen met alle benodigde gereedschappen. In de boom snoeien we tak voor tak weg met zo min mogelijk gevaar voor de omgeving. Dit noemen we ook wel bomen vellen. 
  • In sommige gevallen regelen we een hoogwerker of een hijskraan. Deze apparaten zijn noodzakelijk bij grote(re) bomen. Het voordeel: doordat we over deze kranen beschikken kunnen we simpelweg iedere boom rooien. 
  • Tot slot: ongeacht de diepte van de boomstronk kan PvW Boomverzorging de boom ook ondergronds in zijn geheel verwijderen. We beschikken hiervoor over een speciale stronkenfreesmachine. Deze machine kan ieder type formaat boomstronken en boomstammen verwijderen. 

In sommige gevallen is het aanvragen van een kapvergunning noodzakelijk voor het rooien van bomen. Dit is afhankelijk van de geldende plaatselijke verordening. Het is helaas niet mogelijk om de kapvergunning door PvW Boomverzoring te laten aanvragen. Mocht je er zelf niet aan uitkomen, kijken we graag met je mee wat voor jou de geldende regels zijn voor het rooien van een boom. Wil je meer weten over de bomen rooien kosten? Vraag een offerte aan.   

Bomen vellen: wat is het en wanneer is het mogelijk?


Het tak voor tak wegsnoeien van de boom noemen we bomen vellen. Dit gebeurt middels de speciale boomtechniek van PvW Boomverzorging. Onze professionals klimmen met speciale gereedschappen de boom in en snoeien de boom bovenin tak voor tak weg. Let op: klim niet zomaar zelf de boom in. Bomen vellen is een lastige klus dat deskundigheid en ervaring vraagt. Besteed het bomen vellen dan ook altijd uit aan professionals.

Bomen rooien kosten

De kosten voor het rooien van bomen zijn afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor is de omvang van de boom. Hoe hoger de boom die je wilt laten rooien, hoe meer apparatuur en werkzaamheden er bij komen kijken. 

Kostentechnisch kan het interessant zijn om een deel van de werkzaamheden zelf te doen. Zo kun je het hout dat PvW Boomverzorging overhoudt na het rooien zelf afvoeren. Ook mogelijk: zaag het overgebleven hout in stukken en kloof het, zodat je dit later voor de openhaard of vuurkorf kan gebruiken.  

F & Q 

Wat zijn de kosten van het rooien van bomen?

De kosten voor bomen rooien zijn uiteraard afhankelijk van het type boom en de grootte daarvan. 

Is een kapvergunning verplicht voor bomen rooien?

Ja, in de meeste gevallen is een kapvergunning voor het rooien van bomen verplicht. Deze vergunning dien je zelf aan te vragen bij de voor jou betreffende gemeente. PvW Boomverzorging kijkt graag met je mee wat de geldende regels zijn in jouw omgeving.